miniBB: free php bulletin board and forum software
- Šåćčńņšąöč’ - Ķą÷ąėī - Īņāåņčņü - Ńņąņčńņčźą - Ļīčńź - Nariai   
Pokalbiai prieš  ir po medžioklės...

-- Naujienos Straipsniai -- Foto galerija -- Pokalbiai -- Orų prognozė --

Medžioklės taisyklės (naujausia redakcija)

www.hunter.lt Pokalbiai prieš ir po... / Medžioklė / pasidalinkite tusonkes receptais
. 1 . 2 . 3 . >>

Ąāņīš Ńīīįłåķčå
Rombikas
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 3 Äåź 2011 15:41


sveiki kolegos gal kas pasidalins gardziais zverienos tushonkes receptais?dekui

pih pah:)):))))

vytalis
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 12:39


Sveiki.

Šerno; 0,5 l indelis.
Ivairus 5-6 pipyrai,3česnako sk,.
2lauro lap,nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos.
Sudedi prieskonius ,tada mėsą ir suberi druską.
Usuki danktelius,dedi į puodą tušinimo,užpili vandeniu indelius kad apsemtu.
Uždarai puodą ,įputi oro 1.5 at., dedi ant ugnies ir kaitini puodą.
Šernieną kaitinu iki 117 laipsnių.Slėgį lakau ne daugiau 5 at. SKANAUS.

alfass
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 15:41


arba vietoj vandens uzpilk sultinio sumaisyto su zelatina

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 15:56


skanu ,pigu,ir sveika

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

nemo37
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 16:41


arba vietoj vandens uzpilk sultinio sumaisyto su zelatina

Ypač kai jau indeliai uždaryti ir sultini vietoj vandens i greitpuodi supili.tadu tušonkė gaunas vo

alfass
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 17:12


nemo37
tada jamam sauksta ir kabinam

Laima_E
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 17:15


arba vietoj vandens uzpilk sultinio sumaisyto su zelatina

...arba naudoti vandenį, kuriame virė to patie šernioko kaulai. Tadum nereikės želatinos. Ir kadagiai nekenkia...

vite


# Äąņą: 5 Äåź 2011 17:56


Mano samadielkino recepptas tai is stirnienos ir lasinuku
Supjaustom mesite smulkeis kubeliais,jai tingit sumalat stambei.
Nu taip 80%stirnienos ir 20%lasinuku,dedam prieskoniu ,kokie jums patinka.
Tin negalima det zalio svoguno ar cesnako,geriau dziovinta
Viska gerai ismaisom,irminkom itrinam prieskonius i mesite(darom viska su meile :lol palaikom 2-3val vesioje vietoi.
Dedam viska i uzsukamus slovikeliu,gerai prikisam, bet ne iki pat virsaus nu koki 1-2 cm.uzdedam pora lauro lapu.
uzdedam dankteli,neuzsumam.
Visus slovikelius i orkaite taip kokiioi 175.laipsniu ir kepam 2-3 valandas .Aisku priklauso kokio didumo indeliai.
Pabaigoi kol dar karsta su pirstinem uzsukam sandariai slovikelius.Kai atvesta viska sudedam i sandeliuka.Skanaus

Anonimas


# Äąņą: 5 Äåź 2011 19:34


VIETOIJ ZELATENO NAUDOJU MALTAS KIAULES SKURAS,KURKAS PATIKIMIAU

vhunter
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 22:33


VIETOIJ ZELATENO NAUDOJU MALTAS KIAULES SKURAS
zelatina ir daroma is kiaules skuru

Anonimas


# Äąņą: 5 Äåź 2011 22:58


Pabaigoi kol dar karsta su pirstinem uzsukam sandariai slovikelius.Kai atvesta viska sudedam i sandeliuka.

vite
O dangteliai tie su sriegiu,ar su masinka uzsukami ?

marcius73
Hunting for living

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 5 Äåź 2011 23:24 - Ļīļšąāčė: marcius73


2lauro lap,
vytalis
Po tiek lauro ar ne karti būna?
Aš darau taip:600g-mėsos(čia 0,7indelis),truputi daugiau nei pusė arbatinio šaukštelio druskos arba 1šaukštelis litrui(atatinkamai bus mėsos daugiau),po pora pepirų gabalėlis lauro bei pora kadagio(čia 0,7indeliui).Vandens pilam į puodą per du pirštus nuo viršutinio dangtelio, pučiu 2atmosferas sukeliu iki 4 verdu 2h.palieku aušti kol bus vel 2-2,5 atmosferos(termometro nebenaudoju).Kas naudosite užsuksmus patariu naudoti tik naujus dangtelius.
Pamiršau būtinai reikia dėti nors po porą šonkauliokų į slovikėlį(arba kaip minėjo žaltinos nors pats to nesu daręs)bei patartina mėsą numirkyti.

kuo giliau į mišką tuo daugiau medžių..........
jeigu darbas trukdo medžioklei mesk darbą(Martynas išgalvojo),.......

vincasalgis
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 10:34


Noreciau kolegu paklausti del kokiu priezasciu kartais nuo stiklainiu nusauna dangtelius ne nuo visu bet tik kaip kuriu

vytalis
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 12:10


marcius 73
Sveiki.


Du dedu jai ne dideli.Mėsą mirkau tik kraujuotą,o švari kam šlapint.
Nei šonkaulių,nei žalatinos nededu,bet mėsa buna drebučiuose.
Patc viršiukas indelio buna taukuose.Todėl naudoju toki darimo
budą nes tušonkė buna drebučiuose.

vite


# Äąņą: 6 Äåź 2011 16:27


vincasalgis
Daug priezaciu gali but,stiklainis blogai sterilizuotas,gaminis ne iki galo pagamintas ar kaip sakit isvirtas,del to atsiranda bakterija kuri dauginas ir isauna.
O slovikeliai uzsukami su sriegiu

saulius555


# Äąņą: 6 Äåź 2011 16:57


aš buvau nusprendęs gyvenime nebedaryti konservų, nes nuo jų būna sotus tik mano šuo , o ne aš, arba padega, pradeda tokiom kepintom semkėm kvepėti, arba pakutiniu kartą per kokį mėnesį visiems stiklainiams nušaudė dangtelius, o mano šuo guli prieš saulutę pilvą išpūtęs ir laukia kada sekantį nušovusiu dangteliu atnešiu, šiaip norėčiau dar kartą paklausti iki kokios temperatūros ją kaitinti ir kiek vandens autoklave įpilti? ačiū

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:12 - Ļīļšąāčė: sauliuksas


saulius555
dar nebuvo tokio atvejo kad nusautu dangteliai .stiklainiai trukdavo vienas kitas ,bet tai matyt seni arba brokas .
ppaskutiniu metu zalios mesos nebedarome .mesa apverdama iki nueina putos taip paruosta mesa buna ypatingai skaidriuose drebuciuose ir neturi pasalinio kvapo kuris gali atsirasti jei mesa buvo gerai neisvedinta ar nusautas zveris gerai nenukraujavo ,beje tai labai gerai tinka kuilio paruosimui .veliau supjaustyta mesa gabaleliais apvoliojama ar apibarstoma prieskoniu misiniu tokiu toks patinka pagal skoni .mesai reikia 15gr druskos 1kg mesos , zuviai 10gr. mesa dedama i stiklainius .vietoj garnyro galima dadeti virtu ryziu ar perliniu kruopu .cia jau kam kaip skaniau ,arba nieko nedeti ,jei reikalinga tik mesa .gerai butu i stiklaini ideti po sonkauliuka kaip minejo marcius arba jei mesa susa ideti nerukytu lasinuku su odele .sudejus mesa dapilama siek tiek vandens arba sultinio . sudeta i autoklava visada pilu vandens siek tiek virs dangteliu virsaus .puciu 1,5 bar slegi .kaitinu iki 115 c.nes pakaitinus iki 120 mesa pradeda svilti .uzkilus temperaturai iki 115 isjungiu vyrykle ar nukeliu nuo ugnies priklausomai kur kaitinama .kaitinat slegis pakyla nedaugiau 5bar .stiklainiai isimami kai puodas atausta iki pradines temperaturos .
mesyte atrodo panasiai taip.

ir dar siek tiek receptu http://navotech.ru/recept.php
konservai.jpg
konservai.jpg


Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

saulius555


# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:19


sauliuksas
dėkui, lyg ir viskas girdėta ir bandyta, bet ne visada sėkmingai, dėl stiklainių trukinėjimo yra kaltas mėsos perteklius jo viduje, o dėl pačio paminėto apvirinimo, tai yra pats teisingiausias būdas ruošti konservus, gal kada kokį bebrą sumedžiojus reiks prisiminti viską iš naujo, bet iš šerno tai nedarysiu

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:26


saulius555
sernas sakyciau tinkamiausias konservam jei desru turi pakankamai

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

saulius555


# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:31


šerną aš tik verdu greitpuodyje ir tik po to ką nors gaminame, o jokių dešrų šašlykų ir panašiai iš šernienos negaminu, nors ji ir būna ištikrinta, o konsevus kaip jau minėjau bijau bedaryti, nes kažkaip tada šunelis aptingęs palieka

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:33


saulius555
daug baimes .o kiauliena sunkiau virskinasi todel sunelis ir tingi nes darbo skrandyje turi

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

uzrgm
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:49


vitesaulius555

nejuokink sterilizcija,svariai isplauni ir viskas,tam autoklavas pradinis slegis 1atm. sloikai VISIturi buti uzpilti vandeniu,bet palikti gera tarpa vandens issipletimui i standartini autoklava telpa-20 vnt 0,5 puslitruku..kaitinti iki 114c,ne daugiau,jaunam sernui pakaks ir 112. .118 dauguma bus susvilinta,cia receptas is interneto,su juo susvilinau pora autoklavu bet tai buvo seniai galine temperatura 114,ja pasiekus isjungt.i termometro lizda BUTINAI pilti alieju.daroma su fabricnais autoklavais,vienas baltarusiskas,kitas lietuviskas,abu gan seni,bet tai negali itakoti slegiu ir temperaturu,nebent sauguma jeigu norit,kad neispustu nei vieno sloiko,tai mesa i juos turi but sudeta silta.jeigu norit grazios,skaidrios-10min nuvirta vandenyje.kuo karstesne sudesit,tuo labiau bus pritraukti dangteliai. pagal autoklavu instrukcija dedama mesa turi buti min 35 laipsniai,tai pasiteisina 100proc.pagal ta pacia instrukcija i autoklava pilama 1,2litro vandens.tai nepasiteisina siaip skaiciuot paprasta-1 autoklavas-20 puslitriu-10kg mesos,10 tikru sriubiniu NUBRAUKTU saukstu druskos,visa kita skonio ir kulinariniu sugebejimu bei poreikiu dalykas.tinka ir zuviai,vistai 112 laipsniu.darzovem kazkiek maziau,neatsimenu,nes l.seniai nedariau.mokykites is svetimu klaidu uz dyka

uzrgm
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:53


sauliuksas
kol sugebejau parasyt,atsirado visi paaiskinimai

saulius555


# Äąņą: 6 Äåź 2011 17:57


uzrgm
pastaba, druską jei dedi šaukšteliais, tai tikrai paprasta ir patikima, bet-ta druska neišsimaišo, ji ten ir lieka, jei dedi ant dugno, tai apačia sūri, jei viršuje tai viršus sūrus, paskutiniu atveju kai šuo laimingas buvo, tai šildžiau iki114c ir per mėnesį laiko dangteliai nulakstė visiems, man tik patiko,kad pripažinai, kad neviskas ten yra gerai ir kad pats esi susvilinęs

uzrgm
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 18:42


saulius555
mesa sveriu,maisau bendra kubila,tada patikima druska issimaiso ar ne-gamybos brokas,skonio atzvilgiu konservu ilgaamziskumo atzvilgiu tai negali tureti itakos. autoklavas turi uzkaisti per pan.4val,tada viskas perkaista,l.gerai vyksta ant vidutines degykles,dujines.kolegai viska paaiskinau,daviau autklavus ir t.t..... kita diena mane durnino,kad ilgai kankinuos,jis temperatura sukele per 1val ant sustros keramines virykles,kita diena iseme,kita sere sunis sitam reikale nepaskubesi L.gera tema,kad negadint mesos ir lisnai nevargtisekmes

saulius555


# Äąņą: 6 Äåź 2011 18:46


uzrgm
aš vis galvodavau, kad tik man taip nesiseka, , paskutinį kartą norėjau tą autoklavą į neržaveikos skupkę priduoti, bet dar kažkur mėtosi, reiks kada kurti iš naujo

uzrgm
Medžiotojas

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 19:05 - Ļīļšąāčė: uzrgm


jeigu desi silta mesa ir pagal paskutine mineta technologija,stiklainiai tinka visi.uzsukamiem geriausia naudoti senus,gerus,naudotus dangtelius.nauji buna istirpsta guma,ypac tie su agurkais ir pomidorais vaizdelis valcuojamus imdavau brangiausius.dabar naudoju tik uzsukamus naudotus.ž labai ivairus indeliai,tik nereikia metyt dangteliu pasikartosiu-uzkaitimas 3,5-4val.jokiom antklodem neklot,susvils,kazkada bandytamesos pertekliaus nebuna,ji traukiasi,bet visai su kaupu nebutina det

Anonimas


# Äąņą: 6 Äåź 2011 19:36


na o kiek as bandziau ir zuvi ir mesa man niekada nesigauna drebucei kame saknis ar gali tureti ytakos kad asd kaitinu ne ant dujines o kieme vasarnamy ant malku

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 19:46


uzrgm
buna

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

sauliuksas
Hunting forever

Ó÷ąńņķčź

# Äąņą: 6 Äåź 2011 19:47 - Ļīļšąāčė: sauliuksas


Anonimas
gal per ilgai kaitinama per aukstoje temperaturoje ,arba del to , kad ju nera is ko susidaryti .

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

. 1 . 2 . 3 . >>
Āąų īņāåņ
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Insert YouTube video  Īņģåķčņü *×ņī żņī?
:) :hunter: :up: :down: :lol: :singing: :rofl: :diablo: :sad: :hunter2: :aggressive: :crazy: Daugiau šypsenėlių... 

» Ėīćčķ  » Ļąšīėü 
Āāåäčņå Ļšīńņī āāåäčņå óķčźąėüķūé Ėīćčķ.
 

Iš viso dabar vartotojų: Svečių - 2
Narių - 1 [ Qosmio ]
Daugiausia: 419 [18 Ąļš 2021 19:42]
Svečių - 418 / Narių - 1

Naudojimosi taisyklės

Reklamos galimybė

Kontaktai


Ļīääåšęźą: miniBB forum software © 2001-2024