miniBB: free php bulletin board and forum software
- Registracija - Forumai - Atsakė - Statistika - Paieška - Nariai   
Pokalbiai prieš  ir po medžioklės...

-- Naujienos Straipsniai -- Foto galerija -- Pokalbiai -- Orų prognozė --

Medžioklės taisyklės (naujausia redakcija)


www.hunter.lt Pokalbiai prieš ir po... / Indianapolis / ŽVĖRIENOS PATIEKALAI
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>

Autorius Žinutė
Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:39


Čia pabandome sulipdyti gurmanišką virtuvę.....

Receptai
Patiekalai
Gėrimai ir kt.
:)
:)


Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:41 - Redagavo: Tinas


Stirnos kepenėlės

Receptas:
Stirnos kepenėlės;
2 svogūnų galvos;
2 rūgštesni obuoliai (geriausia antaniniai);
Aliejus kepimui;
Raudonėlis;
Truputis lauro lapelių;
Pipirai;
Druska.
Paruošimas:
Kepenėles supjaustyti kaip galima smulkiau, gerai perplauti vėsiu, bet ne per šaltu vandeniu ir nuvarvinti supylus į rėtį. Svogūnus smulkiai supjaustyti, supilti į keptuvę ir truputį pakepinti (ne per daug). Sudėti kepenėles ir pakepinti tiek, kad suminkštėtų, bet nenusausėtų. Po to (ne anksčiau!), sudėti prieskonius, druską ir gerai išmaišyti. Galiausiai ant viršaus supilti nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius (tik nemaišyti), keptuvę uždengti dangčiu ir ant lėtos ugnies patroškinti kol suminkštės obuoliai. Paruošus, imti iš keptuvės nesumaišant obuolių sluoksnio ir dėti į lėkštes. Valgyti karštą.


Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:43 - Redagavo: Tinas


Rūkytas "ožio" kumpis

Receptas:
Stirnos kumpis (vientisas gabalas su kaulu);
Česnakas (150g/5-6 galvos) (supjaustome išilgai, griežinėliais);
Sumalti baltieji pipirai (pagal skonį)
Sumalti kartieji pipirai (pagal skonį);
Kadagio uogos;
Lauro lapai;
Druska.
Paruošimas:
Kumpį porai valandų užmerkiame į vandenį, kad nutrauktų kraują. Po poros valandų išimame ir supjaustome (5-10 įpjovų) išilgai beveik iki kaulo. Padarome įpjovas, kad galėtume sudėti ir įtrinti prieskonius. Į padarytas įpjovas barstome druską ir pipirus (druskos negailėti, jei mėgstate aštriai - tai ir pipirų pridedate daug). Vėliau, kai viskas padaryta, sudedame į tas pačias įpjovas česnako griežinėlius (tiek, kad galėtume iškloti visą vieną įpjovos pusę). Visa tai padarę sudedame į plastmasinę talpą, kad galėtume uždengti. Ruošinį apibarstome lauro lapais, druska, kadagio uogom ir uždengiame 2 paroms vėsioje vietoje. Po kiek laiko talpoje susidarys skystis, tai druskos darbas - jokiu būdu nenupilkite. Po 2 parų išimame ir apvyniojame marle arba įdedame į moterišką pėdkelnę (su visais prieskoniais). Pakabiname į rūkyklą ir rūkome (karštai, alksninėmis malkomis, prieš baigiant rūkyti - su sausomis malkomis) tiek, kol nuo paviršiaus dings drėgmė. Valgyti atvėsusį, supjaustytą griežinėliais skersai. Labai tinka prie degtinės ar alaus


Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:46 - Redagavo: Tinas


Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atskirai..., po to viskas sudedama į kokį nors indą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuo prieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...


Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:51


Rūkyta bebro uodega

Ingridientai:

Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis);
druska;
česnakas;
malti pipirai;
lauro lapai;
kadagio uogos


Paruošimas:

Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgomos atšąlusios.

Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:54


Keptas kiskis

Kiskis, 100g lasinuku, 2 saukstai riebalu, svogunas, morka, petrazoles saknis, 2 sauksteliai miltu, 3 saukstai grietines.
Marinatui: 0,5 l sauso vyno (gerai kad pilsto i 0,7 ), nedidele morka, svogunas, ziupsnelis ciobreliu, druskos, pipiru.
Is nurodytu produktu paruosti marinata ir tris dienas jame marinuoti kiski (saltoje patalpoje ar saldytuve). Isimta is marinato nusausinti, prismaigstyti juostelemis pjaustytu lasiniu, aptepti riebalais, sudeti i skarda ir kepti orkaiteje kol paraus. tada apipilti marinatu, ipilti biski vandens ir kepti 170 C temperaturoje apie 1,5 val. Retkarciais palaistyti kepimo skysciu. Iskepusi supjaustyti ir sudeti i pasisldyta dubeni.
Keptuveje pakepinti supjaustyta morka, svoguna, petrazoles sakni, supilti likusi kepimo skysti, sutirstinti miltais, idetio grietines, pakaitinti ir uzpilti kiski.


Tinas


# Atsiuntė: 18 Rugpjūtis 2006 23:56


Rūkytas bebras

Bebra (jei jau turi jį), supjaustai į atskirus gabalus, t.y. kumpiai, stuburas, šonkauliai ir t.t....., po to imi daug prieskonių (žvėrienos, kaukazietiški, mėsos minkštinimo druska, citrinos 3 št., druska, česnakas , pipirai, lauro lapai smulkinti, cukrus) įtrini prieskonių mišiniu kiekvieną mėsos gabalą atskirai ir sudedi į emaliuotą didelį indą, po kiek laiko atsiranda skystimas......, vadinasi viskas ok. Lauki 3-4 dienas, po to imi didelį puodą ir verdi apie 2-3 val, laikas priklauso nuo bebro amžiaus......, jei papuolė pensininkas, tai reiks virt ir 4 val. Tai ilgai reikia virt dėl to, kad bebriena yra gan kietoka, bet vėl .....kiekvienu atveju virimas yra skirtingas, tiesiog reikia tikrint su šakute, jei ji lengavai lenda, bet mėsa nuo kaulų nekrenta, vadinasi jau užtenka......
Sekantis etapas....., mėsa išimam iš puodo, padedam šaltai, ji turi atvėst ...., po to paragaujam , ar yra prieskonių, jei mažai, tai dadedam pagal skonį. Ptartina įtrinti česnaku su pipirais, po to tuos atskirus gabalus kabinam abt šniūro ir į mėsos rūkyklą. Rūkykloje rūkinam apie pusdienį, svarbiausia reikia žiūrėt, kad nebūtų didelė temperatūra......, ant pačio galo tinka užmest kadagio žalių šakų dėl kvapo....
Tokį bebrą būtinai reikia valgyt užgeriant alučiu , arba kokia nors gera samane......


Indenas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 08:28


Va ce Tinai tai gera tema uzvedei. Atsiras Rolas tai tures ka pasakyti. Didelis jis siuose reikaluose zinovas...
O ce mano klasikinis receptas:

Reikes:
Ožys 1 vnt.
Batonas 1 vnt.
Sviestas 1 pak.
Citrininė druska 1 pak.
Pipirai 1 pak.
Degtinė 1 but.
Peilis 1 vnt.

PARUOŠIMAS:
Po medžioklės, kol lupami sumedžioti žvėrys išpjaunama ožio nugarinė, plonai supjaustoma, peilio ašmenimis gerai išmušama ir uždedama ant sutepto sviestu (dabar tokio nebėra tai gerai ir tepus riebus mišinys) batono riekės. Pabarstoma citrinine druska (negailint) ir pipirais (irgi negailint). Į kairę ranką imamas sumuštinis į dešinę degtinė.

SKANAUS

_______________________________________
Ne tu renkiesi hobi, o hobis renkasi tave......:)

DaivaD
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 10:01


uždedama ant sutepto sviestu (dabar tokio nebėra tai gerai ir tepus riebus mišinys) batono riekės
Yra, yra sviesto. Atidžiau paskaitykit etiketes ;)

_______________________
Ragana

Gediminas
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 10:43


Va čia tai man patinka . Ypač Indėno receptas, nors ir Tinas šaunuolis.
Pakviestumėte kada paragauti tokių patiekalų ar atsivežtumėte į šunų parodą. Nusibodo tradicinis kaunietiškas "karšto rūkymo" bebras, o medžioklėse dažniausiai kepame ant laužo ožio kepenėles. Irgi pabodo .... Receptas paprastas - kepenėlės, druska, o kai neturime kaukazietiškų prieskonių, tai užtenka ir paprastų pipirų. Svarbiausia antroji recepto dalis - ruginė. Tiesa pamiršau, kad iešmai tik mediniai iš lapuočių.
Skanaus . G.

------------------------------------------------
Feci quod potui, faciant meliora potentes...

STOK SHAUSIU


# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 11:17


Noriu ir as si ta inesti i sia rubrika. kadangi prasidejo pauksciu medziokle tai patiekalas is jos. 2 antys isvalomos, pridedama cesnako, prieskoniu ir uzdengtos paliekamos porai paru. Po to imame farso, paruosiame ji kaip kotletams, farsa sukemsame i antis ir sudeje i folga kepame 1.5 val. Pasiruosiame balto padazo su baravykais apie 1l ir baigiant kepti uzpilame antis, patroskiname jame dar apie 10 min. Patikekit labai skanu, zinoma prie to ir atitinkami skysciai naudojami. Skanaus

Indenas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 11:26


Noriu ir as si ta inesti i sia rubrika. kadangi prasidejo pauksciu medziokle tai patiekalas is jos. 2 antys isvalomos, pridedama cesnako, prieskoniu ir uzdengtos paliekamos porai paru. Po to imame farso, paruosiame ji kaip

Sita reikes butinai pabandyti vis galvodavau kaip tas antis geriau paruosti, tenkindavausi greitpuodziu taciau kad gerai gaudavosi tikrai negaliu pasakyti. Dar ir dabar saldiklyje yra nuo praejusio sezono

_______________________________________
Ne tu renkiesi hobi, o hobis renkasi tave......:)

Tinas


# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 16:55 - Redagavo: Tinas


"Žvėriškas patiekaliukas" arba ("Остатки белорусского партизана")

Reikmenys:
1 briedzis (g.b. ožys, stirna, kiškis, bebras arba... gera nuotaika)
1 ltr. gero išeiginio gerimo,
1 vagonas geros nuotaikos,
XXL kolektyvas,
2 žalios bulvės (1 asmeniui),
4 bulvės dydžio 1 cm storio lašinių (geriau be raumens) gabaliukai, (1 asmeniui)


Gamybos procesas:
kol lupi 1 reikmenų dalyje nurodytą poziciją bei vartoji 2 poz, užkasdamas 3 - pozicija, nuplauni švariai bulvytes (jų neskuti) ir perpjauni per pusę. Ant kiekvienos bulvytės puselės uždedi po skiltelę lašinių ir prismeigęs dantų krapštuku (pzv, bet galima kuo nori) siunti šį buterbrodą į mikrobangę, orkaitę arba kur tiktai karšta... Vartodamas 2 poziciją (tipo po 5-10 min) patikrini patiekalą ten kur jį įkišai... ir taip : jeigu išlaikys kantrybė - išlaukęs iki iš lašiakų liko tiktai skrebutis o jo riebaluose iškepė bulvytės - trauk ir nešk stalan...
Skanaus. tinka vartoti ir moteriškose kompanijose...

honorarą už autorystės teises perleidžiu "rimass"

Tinas


# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 17:13


"Briedzio šikynė" (dar gali būti vadinama "Buliaus akis")

1 bokalas alaus
1 čerkutė starkos
1 dar jėgų turintis pilietis

Į pilną bokalą ramiai, spakainiai ir iš lėtuko įleidi čerkutę su "Starka".... Užsirūkai cigaretę... (nerūkantys tyliai pasimeldžia)... ir iš lėto, pakėlęs boxa prie lūpų, pradedi mėgautis gaiviu, šaltu ir palaimingu "natural product" gėralu, jo nemaišydamas, nemakalodamas ir stengdamasis išlaikyti mažesnįjį indelį vertikalioje pozicijoje. Tokiu būdu, padarydamas du "time out", pamatai bokale žiojijančia ir įdėmiai tave stebinčią "briedzio šikynę", ko rezultate neišlaiko tavo nervai ir tu užsivertęs palaimingai suorganizuoji savo vidaus reikalų tarybai paskutinio gurkšnio puotą.... Skanu. Malonu. Kaifas. Tau neišlaiko nervai dar kartą, tu bėgi link šaldytuvo, link bariuko.... ir... vėl į tave meiliai žvelgia "Briedžio šikynė"....

Skanaus.

DaivaD
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 21:58


Pakviestumėte kada paragauti tokių patiekalų ar atsivežtumėte į šunų parodą.

Aha, aha...

Nusibodo tradicinis kaunietiškas "karšto rūkymo" bebras, o medžioklėse dažniausiai kepame ant laužo ožio kepenėles. Irgi pabodo

Nagi ne visi tokie išlepę Pvz., aš tokių gurmaniškų gėrybių niekad neragavau! Tik keletą kartų teko pasmaguriauti stirnienos pas poną Jurgelevičių, ir viskas...

_______________________
Ragana

Indenas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 22:01 - Redagavo: Indenas


Jaigu Daiva bus Rugsejo 2 d. Kaune parodoje. Atsivesiu prie alaus tokios skrandziui priimtinos uzkandos "stirniena drebuciuose" arba jai pavyks "marinuota karstai rukyta bebro uodega"

_______________________________________
Ne tu renkiesi hobi, o hobis renkasi tave......:)

DaivaD
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 22:02


Būsiu, būsiu

_______________________
Ragana

dratas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 19 Rugpjūtis 2006 22:05


Na jei taip pradedam apie vaises,tai ruosiam stala,busim kaip komisijos nariai

saulys
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 21 Rugpjūtis 2006 09:31 - Redagavo: saulys


Pavarciau 1936 m. knyga "Didzioji vireja". Is to, kaip prasideda receptai - "paimti nuvalytus 15 tilviku...", "...16 strazdu...", "... 6 jerubes..." - matosi, kad ir laikai medzioklei buvo geri, faunos ivairove ir gausa ir gomuriai islavinti... O sita recepteli reiktu isbandyt (tik su kurapkom):
"Molyje keptos jerubes, medziotojams. Paimti kelias jerubes, isvalyti vidurius, plunksnas palikti, pasudyti, i viduri ideti po gab. sviesto. Aplipdyti moliu, padeti i ugni. Kai molis isdzius ir sutruks, jerubes bus jau iskepusios. Nuemus moli ir plunksnos nusiims. Panasiai galima paruosti ir kitus mazus paukscius."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Geru žodžiu ir šautuvo pagalba pasieksi daugiau, nei vien tik geru žodžiu...:)

Linas33
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 16 Rugsėjis 2006 14:17


jei kam reik receptu kaip paruošti žvėrienos patiekalus galit nesivaržydami klausti. pats žinau kad tai tikrai nelengvas procesas :> tai juk ne dešreles ant laužo ar kiaušinienę išsikept. .....

Darius
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 4 Lapkritis 2006 18:13


Super! Rolo receptas suveike! Turejau puiku vakara po Rolo recepto Aciu tau Rolai

www.parakas.lt
Baldų, šviestuvų, pakabų bei kitų gaminių gamyba iš ragų.

medziotoja
Hunting for living

Narys

# Atsiuntė: 4 Lapkritis 2006 18:25


Tinas
"Žvėriškas patiekaliukas" , atsiunte Darius i sia tema komentara ir atradau tai ka buvau primirsus, tarp kitko, butent sita Tino recepteli, galite pabandyti, cia kai reikia greitai, greitai.......

petras
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 5 Lapkritis 2006 21:28


siandien lapiu medziokleje ROLAS vel mane nustebino savo kulinariniais stebuklais. slove tau Rolai

"Kurtuvėnų", "Ginkūnų" medžiotojų būreliai (Šiauliai)

Rolas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 6 Lapkritis 2006 18:49


siandien lapiu medziokleje ROLAS vel mane nustebino savo kulinariniais stebuklais. slove tau Rolai
Petrai čia ne receptas, nors už komplimentus ačiū.

____________________________________
Aš ir praeitam gyvenime buvau medžiotojas...
http://www.medziokle.org

Darius
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 14 Lapkritis 2006 12:06


Cia as prie puodo lapkricio 4d., verdu anciu sriuba vyrams.... Skani buvo, greit neliko Dekui Rolui uz recepta
sriuba.JPG
sriuba.JPG


www.parakas.lt
Baldų, šviestuvų, pakabų bei kitų gaminių gamyba iš ragų.

Rolas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 14 Lapkritis 2006 19:17 - Redagavo: Rolas


Dekui Rolui uz recepta
Dėkui net per daug, geriau vietoj dėkui.

____________________________________
Aš ir praeitam gyvenime buvau medžiotojas...
http://www.medziokle.org

Leo
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 5 Gruodis 2006 21:03


Sveiki.Gal kas atsakys i toki klausimeli?Ar pries ruosiant bebro uodega rukyti reikia ta zvynuota dali nulupt ar ne?Ir ar reik taukus nuo uodegos nuimt?buciau dekingas uz atsakymus.

Indenas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 5 Gruodis 2006 21:06 - Redagavo: Indenas


Sveiki.Gal kas atsakys i toki klausimeli?Ar pries ruosiant bebro uodega rukyti reikia ta zvynuota dali nulupt ar ne?Ir ar reik taukus nuo uodegos nuimt?buciau dekingas uz atsakymus.

Nieko nei lupti nei imti nereike, tiesiok aštriu peiliu kiek papjaustyti ar pabadyti.

Neblogas bebro uodegos receptas:
http://www.hunter.lt/portal/readarticle.php?articl e_id=97

_______________________________________
Ne tu renkiesi hobi, o hobis renkasi tave......:)

Leo
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 5 Gruodis 2006 21:11


O ja butina i tuos gabalus pjaustyti ar galima ir visa kabinti rukyti?

Indenas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 5 Gruodis 2006 21:15


O ja butina i tuos gabalus pjaustyti ar galima ir visa kabinti rukyti?

Manau jokio skirtumo aš jį visa(kartu su uodega) marinuoju 4-5 paras ir po to rūkinu. Tik reikia tiek pačią mėsa o įpač uodega pabadyti ar padaryti nedidelius pjūvius

_______________________________________
Ne tu renkiesi hobi, o hobis renkasi tave......:)

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Insert YouTube video  Uždrausti *Kas tai yra?
:) :hunter: :up: :down: :lol: :singing: :rofl: :diablo: :sad: :hunter2: :aggressive: :crazy: Daugiau šypsenėlių... Išjungti

» Vardas  » Slaptažodis 
Iveskite savo vardą ir slaptažodį.
 

Iš viso dabar vartotojų: Svečių - 14
Narių - 1 [ Kalasnikovas ]
Daugiausia: 228 [4 Balandis 2018 10:47]
Svečių - 227 / Narių - 1

Naudojimosi taisyklės

Reklamos galimybė

Kontaktai


Powered by miniBB forum software © 2001-2018