miniBB: free php bulletin board and forum software
- Registracija - Forumai - Atsakė - Statistika - Paieška - Nariai   
Pokalbiai prieš  ir po medžioklės...

-- Naujienos Straipsniai -- Foto galerija -- Pokalbiai -- Orų prognozė --

Medžioklės taisyklės (naujausia redakcija)

www.hunter.lt Pokalbiai prieš ir po... / Indianapolis / Vyno gamybos ypatumai
. 1 . 2 . >>

Autorius Žinutė
gvazdys
Hunting for living

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 19:57


nusprendziau pasigaminti vyniuko, nuo vaikystes pamenu kad labai skanu budavo kaip jus gaminat, kad vynas prakalbetu...
p.s. issispaudziau siandien sulciu, ir i 50l ivariau 5kg cukraus , uzdejau alsuokli, ka daryt toliau?
218166_4568023687704.jpg
218166_4568023687704.jpg


valdasalas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:11 - Redagavo: valdasalas


Gera tema gvazdys
Man irgi idomu kaip kas vyna gamina

Išsaugok medį - nušauk bebrą.

sauliuksas
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:18


gvazdys
primena bravora .ziurek sveciu nesulauktum

Ką sukūrė gamta-įkainoti neįmanoma !

Anonimas


# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:21


sauliuksas
Cia dar tik sultys spaudziamos

Ramsius
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:22


taip taip... o kai subres tai tada ragausim

eretikas


# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:25


gvazdys
Jei supranti žemaitiškai, paskambink tel.868836216 Dalius. Informacijos ir visko, ko reikės gausi tiek, kad užteks ilgam, ir dar vaikams liks. Beje, sprendžiant pagal paties parašymą, skambink nelaukdamas, nes kiekviena valanda brangi, kad spėtum ištaisyti savo klaidas.
Pagal to bičo patarimus ir su jo priemonėmis dariau midų. Jo majo... skonis... Ir galvon trenkia. Ne viena buvo suskaičiuota per tas degustacijas...

valdasalas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:28


eretikas
tai gal tu nori cia visiem pasipasakot kaip ta midu darei? Manau ne vienas isbandytu ta recepta

Išsaugok medį - nušauk bebrą.

eretikas


# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:29


valdasalas
Numeris Gvazdžiui parašytas. Skambinkit, kas norit. Saviakams negaila.

eretikas


# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:32


valdasalas
Zaprasta. Imi virto vandens, ištirpdai medų, įdedi tam tyč mielių, dar pora operacijų ir fsio po poros savaičių pirma degustacija. Skanaus

valdasalas
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:33


o kaip lengva:upuikus receptas

Išsaugok medį - nušauk bebrą.

eretikas


# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 20:35


valdasalas
Tai aišku. A ką aš sakau.

Laima_E
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 22:23


...į sultis cukrų, buteliui ant "galvos" kamštį su žarna, kitą žarnos galą, - į butelį su vandeniu, kad būtų galima stebėti "procesą".

Būsimajam vynui negalima leisti sušalti, kitaip vietoj vyno gausis actas.

Grobuoniss1
Hunting forever

Narys

# Atsiuntė: 13 Rugsėjis 2012 22:28


gvazdys
Kaip as dariau vyna tai ant 20litru bonkos, pirmam etapui dejau 5kg cukraus, kad butu vynas stipresnis, nes kuo daugiau pirmam rugimui desi cukraus, tuo daugiau bus laipsniu. Kaip nustojo burbuliuoti, prasidejo antras etapas dadejau 5kg cukraus, del vyno saldumo. Tai vynas buvo saldziai stiprus, prie jo zakuskos nereikejo, nes geresi svelniai.
Tai kiek pamenu su drauge isgerem 2 litras to vyno, tai kita diena kalbejome, kaip gerem vyna, o poto nieko abu nepamenam ka veikem ir kada nuejom miegot.

www.balticlongrange.lt

Bumpt
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:07


Grobuoniss1

o kaip galvos skausmas kita diena? Po tokio vyno kiekio tai drauge turejo kita diena net nekalbet...

eretikas


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:13


Grobuoniss1
o poto nieko abu nepamenam ka veikem
Tai, greičiausiai, nieko ir neveikėt... latrai...

Anonimas


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:14


kita diena net nekalbet...
Pataisysiu- kita savaite

vovocka
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:26


Dar vienas "receptukas", jei taip galima pavadinti... Šiaip, pamąstymui, kaip gali išdurti.

http://www.youtube.com/watch?v=gSG161b7Ttg

Va tęp va...

O šiaip man skaniausias būdavo vynas iš juodųjų serbentų su aronija. Dar mėlynių neblogas. Va tik per kelis pastaruosius metus žmona įpratino prie balto vyno, o tokį gamint neturiu iš ko...

vovocka
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:30


Laima_E

Būsimajam vynui negalima leisti sušalti, kitaip vietoj vyno gausis actas.


Actas gausis, jei vynui rūgstant į indą pateks oro. Taip nutinka, jei išgaruoja vanduo iš "burbuliatoriaus", ar šlangelė iškrenta iš butelio su vandeniu... Kita vertus, toks naminis actas puikiai sueina buityje. Aš taip "netyčia" vietoje miduas pasigaminau mažne 15 litrų acto - jau treti ar ketvirti metai virtuvėje naudojam...

eretikas


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 09:36


Rebiatos, prisiminiau ir visiems, besidomintiems, pasakysiu adresiuką:

http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sour ce=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2 Fwww.medeja.lt%2F&ei=Hc9SUJWWMpGN4gT8voBo&usg=AFQj CNFg5tp985n4gvWptowQidp5SO3COw

Nesidrovėkit, susisiekit, ir pamatysit/sužinosit/suprasit tiek ir tokių dalykėlių, kad maža nepasirodys. Tik žinokit, kad nesunkiai galit susirgti ta "vyno darymo liga".
Sėkmės

Anonimas


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 13:13


"...Tai kiek pamenu su drauge isgerem 2 litras to vyno, tai kita diena kalbejome, kaip gerem vyna, o poto nieko abu nepamenam ka veikem ir kada nuejom miegot..."
.
išvada:
su drauge verčiau išgerti mažiau, kad dar galėtum ką nors (gero) nuveikti ir tai prisiminti

stambus


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 16:50


vyndariams ir aludariams yra labai geras puslapukas www.medeja.lt, bei labai daug apie vyno daryma rusiskai. jau antri metukai darau vinioka, bet as darau gurmaniskus, su spec mielem is medejos, tai siais metais ragau pernai padaryto is obuoliu sulciu pusiau likerini, stiprus rupuze, ir kitokio skonio nei isrugsta paprastai be mieliu, kita met ragausiu pieniu vyno, vysniu vyno, bei savadarbio sidro, dar galvoju reiktu ir midaus uzsiraugt

ERA


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 18:37


stambus
Na man asmeniskai su "svetimom" mielem nebuvo toks geras kaip su natur

Vyno gamyba tai nera sulciu uzraugimas kamscio ykalimas ir slangos nuvedimas y slojka su vandeniu
Gaminant vyna ne pirmus metus atsiranda didesni poreikiai jo kiokypei ir skonio skambejimui.
Apskritai Lietuviski vaisiai vynams gaminti nera geri.Kadangi musu siltasis periodas yra su dideliu temperaturos skirtumu tarp nakties ir dienos todel vaisiai neturi ryskiu skoniu kontrastu.To pasekoje ir vynai buna preski arba aitrus.
Geriausias vynas gaunamas maisant vaisiu sultimis vienas su kitom arba jaigu nera galimybes maisyti sulciu maisomas vynas po didziojo rugimo.
Lietuvoje populiariausias yra "obuolinis" gal todel kad lenviau padaryti bet aromatine verte jo yra nekokia.
Man asmeniskai skaniausias gavosi is agrastu.Kazkam gal keistai atrodys jog vynas is agrastu bet tai buvo tikras vynas (dar pora buteliu turiu pasilikes visa kita jau islakta).Nebereikalo 16a visa Europa buvo uzversta "agrastiniu" kuris identiskas vynuogiu vynui.Uz sita klastojima tada leke ne viena galva.
Sekantis vynas kuris buvo skanus tai juoduju serbentu.Cia jau prasideda plonosios vyno gaminimo linijos.
Juoduju serbentu vynas gali buti peraitrus arba per preskas ta viduriuka sunku pagauti nes ragaujant vyna is didziojo butelio jis dar buna su prieskoniu.
Paskiau jau prasideda visi maisalai.Kai paimi vieno ir kito vyno ir sumaisai is ju gauni maisala.Preska vyna labai gerai pataiso avietes (kuriu galima gauti iki pat spalio menesio tada jau jauciama ko vynas nores),juodosios aronijos (irgi po pirmu salnu)
Taigi apie paty procesa.
Norint gaut gera vyna neuztenka pririnktyi vaisiu ir ispausti sultis.Daznas galvoja kad vynui tinka viskas kas nukrite ant zemes(kalbant apie obuolius) ir uogos blekaip surinktos.
Obuoliukai turetu buti nepapuve nesudauzyti nes tokiame vaisiuje jau prasidejes irimo procesas kuris gali apkartinti visa vyna o kartais net ir supudyti.Uogos taipogi reikalingos sveikos ir be koteliu bej kauliuku.
Kaikurias uogas tokias kaip melynes arba girtuokles rekomenduojama uzpilti vandeniu ir palaikyti pusdieny tame vandenyje kad geriau issiskirtu aromatines medziagos.
Sultis ispaudziam ir gaunam nemaza kieky ispaudu bet neskubekit ispaudu vezti miskan zverialiams ,vistik vyna is grynu 100% sulciu nedaro tada reik dapilti vandenuko.Va cia jus paimat ispaudas uzpilat vandenuku inda su ispaudom uzdengiat dregnu svariu skudureliu ir palaikot per nakty.Situ skiedalu galit skiesti sultis kurias jau esate supyle y vynbutely.Cukrus dedamas irgi ne y butely o geriau kai jis ismaisomas mazesneme kiekyje jusu vyno o paskui supilamas y butely.Butelis uzkemsamas kamsciu ir uzdedamas vamzdelis rugimui(as asmeniskai naudoju specialius vamzdelius o ne slanga ir slojka)Is pradizu atsiranda didelis stiprus rugimas daznai vadinamas didzuoju rugimu.Butelyje vyksta reakcija panasi y tornada,viskas kyla is dugno ir verciasi virsuje "burbuletorious" intensyviai leidzia burbulus dazniausiai nenutrukstamai.Bet buna kad didysis rugimas neprasideda po svaites.Va tada atsiranda bedu ir baime kad sultys neuzsiveiksmins ir kad vynas nesigaus.Visi sneka kad vynas rugdamas negali gauti deguonies todel dedamas vamzdelis y vandeny.Ne velnio gaminamas vynas megsta but vedinamas (geriausiavyna gavau kai pradejau sita daugkam bereikalingai atrodanty procesa).Taigi jaigu vynas nerugsta gali buti kad viskas gavosi per "sterilu" ir rugimo procesas neuzsiveda.Tokiu atveju galima vynuio daryti dirbtina kvepavima.Imam slangele pririsam ja prie pagalejio ir ykisam y butelio dugna.Tada arba su plauciu pagalba arba su kokiu tai ytaisu puciam vynui ora.Tai darom 10-15min(nepersistenkit pusti ora su burna nes pamatysit zvaigzduciu miestely).
Ir vel paliekam vyna ramybeje.Jaigu ir toliau vynas neuzsiveda tada galima pabandyti is kito butelio rugstancio vyno paimti keleta stiklinaiciu mieliu(nusiurbent su tapacia prie pagalelio prirista slanga) ir paimant 3l slojka sulciu kurios nenori rugti viska sumaisom ir pastatyti y siltesne vieta.Jaigu cia vynas pradeda rugti vadinasi jusu mazyliui salta.Tada dedam y vokia su siltu vandeniu ir sildom.
Na toliau parasysiu veliau

ZemupyS
Hunting for living

Narys

# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 19:47 - Redagavo: ZemupyS


gvazdys
mano patarimas tik vienas ir konkretus UZLYDYK PO VELNIU BUTELIO KAKLA KARTU SU SLANGA vasku arba uzlybdyk plestilinu.nes kaip rase vovocka i ta inda kur brandini namini vyna negali papult ORO.kitas slangos galas nebutinai turi but vandeny. protingiausiai naudot tas pacias sultis nes jos tirstesnes uz vandeni ir uzsimirsus tikrai neisgaruos.
skanaus.tik tas skanumas maziausiai bus po 4-5 menesiu.kantrybes

ERA


# Atsiuntė: 14 Rugsėjis 2012 21:40


Na jaigu jau vyniokas pagavo didijy rugima tada jau kaip ir neblogai(beja y didijy butely reiketu nedapilti apie 15-20cm nuo kaklo nes didziojo rugimo metu daznai tas marmalas pradeda lipti y virsu.
Suletejus didziajam rugimui vyna butina vedinti.Vedinant vyna taipat nupilame nebegyvas mieles (negyvos mieles apkartina vyna).Vedinimo procesas paprasta is butelio vyna supilstom y atvirus indus(tam tinka vaikiska vonele) ir vyna lengvai pamaisant taip laikom apie 30-60min tuo tarpu isiplaunam didijy butely ir paskui vel viska supilam ir vel uzkemsam kamsciu
Toliau seka sekantis rugimas cia jau vyksat viskas leciau taciau matosi kaip skystis kunkuluoja velgi po dvieju savaiciu(jaigu yra galimybe ir po savaites ) vedinam vyna vel nupilam negyvas mieles.Norint gauti geresny vyno skony israiskingesny cukru y vyna sudedame per keleta etapu (kaip jau minejau tirpinant cukru mazesneme kiekyje raugo ir supilant y butely).Retkarsciais reiketu ypusti gryno oro y butely nes likusi neuzpildyta ertme laiko ora sis budamas butelyje sudusta todel velgi vynui gali suteikti netinkamo skonio o ir uzgozti aromatus.
Kai vynas pasiekia trecia rugima tada reiketu dapilti kuo pilnesny butely kad oro liktu kuo maziau.Tam yra du budai
1.Kai neysivaizduoji koks vynas gausis galima daryti viena butely mazesny kita didesny ir is mazesniojo paskui perpilt turiny y didijy
2.Zinant vyno savybes ty aromatinguma ir busima skony galima isanksto suplanuoti kiek reikes vandens todel pasiliekam vietos vandeniui supilti kai jau baigiasi tie kunkuliavimai (ispradziu sultis skiedziam maziau)
Na ka velgi paliekam ir vis nepamirstam vedinti vyna ir taipogi nepamirstam plauti taros.Saldumas subtilus dalykas bet bent jau as pastebejau kad geriau is pradziu neuzdauginti cukraus nes buna sunku uzveiksminti vynioka antrajame etape po didziojo rugimo galima deti didesneja daly cukriuko o paskui svarbu sekti kad nepradetu actuotis del mazo kiekio cukraus.
Kaip minejo kolega ZemupyS
protingiausiai naudot tas pacias sultis nes jos tirstesnes uz vandeni ir uzsimirsus tikrai neisgaruos
Drysciau nesutikti nes tos sultys budamos atvirame inde prades rugti netinkamai ir pristojus rugimui gali patraukti y vidu blogo raugo kvapo
Ypac didziajame rugime buna kad kunkulai verciasi taip stipriai kad is specialaus stiklinio vamzdelio net aliejaus patraukia
Vyno darydavau po 3-4 butelius taciau iki kito vyno nelikdavo nebent jaigu kur uzslepdavau po devyniom spynom
Nu o tokiau belieka nusipirti arba susiveikti vyno buteliu nusipirkti kamsciu ir pilstyt ir uzkimsinet su korkiniu kamsciu.bet butina ysitikinti kad rugimas tikai baigesi nes jaigu ne tai paguldytas vyno butelis sugalvoja pasaudyti o tada jau beda su valymu.Pries patiekiant vyna geriausiai jaigu jy pavedini (niekam nematant ispili is butelio y inda palaikai 15-20min supili y butely ir tada serviruoji)
Galima pasidaryti ir "sampano" jaigu nepilnai dar isrugusy vyna uzkorkuosi gausi sampe tik reiketu kazkaip tuos kamscius uzstaporint kad nesaudytu.Galbut reiketu naudoti sampano butelius.

arz
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 4 Spalis 2012 10:07


ERA
...vyna supilstom y atvirus indus(tam tinka vaikiska vonele) ir vyna lengvai pamaisant...

Pastebėjau, kad vaikiška vonelė yra vienas iš universaliausių indų ūkyje. Ir vynui, ir skerdienai...

ERA


# Atsiuntė: 4 Spalis 2012 18:02 - Redagavo: ERA


arz
Tai jau taip jug investuoji didelius pinigus tai ir atidirbti turi
Mano tureta vonele mate mano sesers uzpakaly ,mano,mano pusbrolio,mano pirmagimes,mano kriksto dukros draugu abieju vaiku cia tiek as zinau o kiek dar ne
Na o kiek desru jose guleje kiek skerduonos ir kiek vyno litru teliuskavosi tai velnias zino ir tevas dare ir as dariau
gvazdys
na ir kaip vynelis elgiasi

Algunia
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Spalis 2012 21:15


Sveiki, gal kas turi parduoti stiklinius butelius vynui min. 20ltr.
Vilnius, tel, 861526201

vovocka
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 13 Spalis 2012 21:41 - Redagavo: vovocka


Algunia

Ieškok Senukuose - yra įvairiausių talpų. Pasiklausk pas pardavėjus, jei nerandi. Nebent dėl kainos ieškai kur pigiau...

P.S. Dar mažiau ir Akropolio maxima.

ERA


# Atsiuntė: 13 Spalis 2012 21:44 - Redagavo: ERA


Algunia
Jaigu rasi geriau po 10L patogiau perpilinejant ir paprasciau supilstyti is 2 y viena (kai butelyje sumazeja kiekis del nupiltu drumzliu maziau lieka oro butelyje todel vynas bus geresnis ) nebent gaminsi daug tada beabejo 20l geriau

Algunia
Medžiotojas

Narys

# Atsiuntė: 14 Spalis 2012 12:48


vovocka
senukose sake kad jau 3 savaites kaip viskas pasibaige.
gal kam reikia oboliu sulcio apie 40lrt.? vakar vakare spaustas.

. 1 . 2 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Insert YouTube video  Uždrausti *Kas tai yra?
:) :hunter: :up: :down: :lol: :singing: :rofl: :diablo: :sad: :hunter2: :aggressive: :crazy: Daugiau šypsenėlių... Išjungti

» Vardas  » Slaptažodis 
Iveskite savo vardą ir slaptažodį.
 

Iš viso dabar vartotojų: Svečių - 3
Narių - 0
Daugiausia: 419 [18 Balandis 2021 19:42]
Svečių - 418 / Narių - 1

Naudojimosi taisyklės

Reklamos galimybė

Kontaktai


Powered by miniBB forum software © 2001-2024